tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Çin ile Türkiye arasındaki enerji iş birliği konferanslarla gelişiyor

Ulusal Enerji Yatırım Kuruluşu (SPIC), “Haydi! Işık Avcısı” Çin ayrıca Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programını düzenlendi. Programda Çin ayrıca Türkiye’deki Z kuşağı temsilcileri karbon rüyasının geleceğine ayrıca Çin-Türkiye kültürel değişime odaklanan dikkat çekici hikayeler anlatıp “Yeşil” ayrıca “Rüya” olmak üzere iki konuyu yorumladı.

Çin ile Türkiye arasındaki enerji iş birliği konferanslarla gelişiyor
05.01.2023 00:37
0
A+
A-

Ulusal Enerji Yatırım Kuruluşu (SPIC), “Haydi! Işık Avcısı” Çin ayrıca Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programını düzenlendi. Programda Çin ayrıca Türkiye’deki Z kuşağı temsilcileri karbon rüyasının geleceğine ayrıca Çin-Türkiye kültürel değişime odaklanan dikkat çekici hikayeler anlatıp “Yeşil” ayrıca “Rüya” olmak üzere iki konuyu yorumladı. 

“Haydi! Işık Avcısı” Çin ayrıca Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programı’nda Tsinghua Üniversitesi Uluslararası Nükleer Yönetimi Bölümü lisansüstü öğrencisi Zeynep Sena Nas ayrıca Shanghai Üniversitesi’nin Türkiye Çalışmaları Merkezi ile ODTÜ ortaklaşa doktora öğrencisi olarak Yingying Liang, Çin ayrıca Türkiye’deki hayatlarını anlattı.

SPIC enerji iş birliğini teşvik ediyor 

Yeşil enerjinin büyük önem taşıdığını ayrıca SPIC’in Çin ile Türkiye arasındaki enerji iş birliğini sürekli olarak teşvik ettiğini belirten Zeynep Sena Nas “Tsinghua Üniversitesi’nde bir yüksek lisans öğrencisi olarak ‘Haydi! Işık Avcısı’ Çin ayrıca Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programı Konferansı’na katılarak Z Kuşağı açısından yeşil enerjinin gelişimiyle ilgili görüşlerimi paylaşabildiğime çok sevindim.” dedi.

2021 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Nas, SPIC ayrıca nükleer alanda faaliyet gösteren diğer Çin şirketleri tarafınca organize edilen Tsinghua Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği ayrıca Yönetimi Uluslararası Yetenek Eğitimi Yüksek Lisans Programı’na seçildi ayrıca nükleer enerji ayrıca yönetiminde lisansüstü çift diploma okumak için Çin’e geldi.

Nas, öğrendiği bilgilerle deneysel verileri sıralayarak nükleer enerjinin, sera gazı emisyonları açısından en temiz enerji kaynağı olarak bilindiğini net bir şekilde ortaya koydu. 

Bir fincan çay ikramı çok etkiledi

“‘Haydi! Işık Avcısı’ Çin ayrıca Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programı Konferansı’na katılan Yingying Liang da Türkiye’ye geldikten sonraki ikinci gün, kampüsteki kitapçıyı gezdiğinde patronun ona bir fincan sıcak ayrıca dumanı tüten siyah çay getirmesinin ilk kez yabancı bir ülkede yaşayan biri olarak kendisini derinden etkilediğini söyleyerek sözlerine başladı. 

İyi bir kültürel paylaşımın empati deneyimi getirebileceğine inanan Yingying Liang. Türkiye’ye geldikten sonra Türkler gibi yemeklerden önce ayrıca sonra birer siyah çay sipariş ederken Türk öğrencilere bahar ayrıca yaz aylarında yeşil çay, sonbahar ayrıca kış aylarında ise siyah çay içme şeklindeki Çin yaşam tarzını öğretti. Liang, “Çevremdeki Türk arkadaşlar Çin yemeklerine çok meraklı olduğundan bana sık sık Hotpot nedir gibi sorular sorarken, Türkiye’nin kahayrıca kültürünü, farklı bayramların kutlama geleneklerini, her şehrin ürünlerini ayrıca lehçe farklılıklarını da bana tanıtıyorlar. Sohbetlerimiz çoğu vakit şaşkınlık ayrıca kahkahalarla son buluyor.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex