tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Gaziantep’te Ekrem İmamoğlu Rüzgarı

İBB Başkanı ayrıca Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep’te sevgi seliyle karşılandı. İ

Gaziantep’te Ekrem İmamoğlu Rüzgarı
27.04.2023 00:33
0
A+
A-

İBB Başkanı ayrıca Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep’te sevgi seliyle karşılandı. İktidar kanadından kendilerine 31 Mart seçimleri sırasında atılan iftiralarla ilgili kısa bir video izleten İmamoğlu, “Bunları unutmayın, unutturmayın. ‘Terörist’ dediler. Peki ne oldu? Soruşturdular, bir kısım insanı mahkemeye verdiler.

Bir kişi bile suçlu çıkmadı. Hani nerede terörist? Hani nerede hırsız? Hani, kim çaldı? Bir şey söyleyeyim mi? Doğru, çaldılar! Bu milletin emeğini çaldılar. Devletin tepesindeki bu kişilerin iddiaları yalan çıktı.

İnsanlar gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarıldı. Bir kişi bile ceza almadı” dedi. Gaziantep’in yoğun bir mülteci nüfusunu barındırdığını vurgulayan İmamoğlu, “Mülteci sorununu da biz çözeceğiz. Gaziantep’te de biz çözeceğiz, Kilis’te de Osmaniye’de de biz çözeceğiz. Göreceksiniz; bu ülkeye elini kolunu sallayarak girilme biçimini ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu. “Bu ülkede herkes hak ettiği yaşama kavuşacak” diyen İmamoğlu, “Gaziantep’in ayrıca Türkiye’nin önü çok açık.

Sizler, yeter ki bizlere yetki verin. Siz, yeter ki vicdanınızın sesini dinleyin ayrıca bozulmuş düzeni değiştirin. Kilis’te de Gaziantep’te de kazanan Millet İttifakı olacak. Kazanan 86 milyon insanımız olacak. Kazanan 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. Alanda açılan dövizlerdeki mesajları tek tek okuyan İmamoğlu, “Burada olağanüstü güzel mesajlar var, birileri gibi değil, ben her yazdığınız kelimenin anlamını biliyorum. Bazıları anlamıyor ama ben biliyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ayrıca Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte geldiği Gaziantep’te, kelimenin tam anlamıyla sevgi seliyle karşılaştı. Gaziantepliler, İmamoğlu’na konuşma yapacağı Kalealtı Tur Otobüsleri Park Alanı’na gelişinden, ayrılışına kadar, devamında da yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu. 

“MİLLETİN İKTİDARINDA, VALİLER, HÜKÜMETİN DEĞİL, DEVLETİN AYRICA MİLLETİN VALİSİ OLACAK”

Alanı hınca hınç dolduran Gazianteplileri, “Gaziantep’in fıstığı gibisin” sözleriyle selamlayan İmamoğlu, vatandaşların havaya kaldırdığı dövizleri tek tek okuduktan sonra “Burada olağanüstü güzel mesajlar var, birileri gibi değil, ben her yazdığınız kelimenin anlamını biliyorum. Bazıları anlamıyor ama ben biliyorum” şeklinde konuştu. Bugünkü buluşma için talep edilen Demokrasi Meydanı’nın Gaziantep Valisi Davut Gül tarafınca etkinliğe kapatıldığını hatırlatan İmamoğlu, “Demokrasi Meydanı milletindir. Size söz Gaziantepliler, size söz. Milletin iktidarında, valiler, hükümetin değil, devletin ayrıca milletin valisi olacak. Size söz; memleketin her bürokratı, siyasete eşit olacak, kimseye boyun eğmeyecek. Devletin bürokratı, devletin valisi, devleti temsil eder. Atatürk’ü temsil eder. Kimseye boyun eğmez” şeklinde konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Gaziantep’e “Gazi” unvanı verdiğini hatırlatan İmamoğlu, “İkisi de bizim canımız, ciğerimiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, hep birlikte bir muhasebe yapmak durumundayız. Bu ülkede yaşanan ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan haksızlıklara, adaletsizliklere karşı dimdik ayakta durmak ayrıca yüzleşmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda herkes eşit yaşasın, bu ülkede adalet hakim olsun diye kuruldu. Ama bugün 86 milyon insan hak, hukuk, adalet istiyor. Devlet dairelerinde, mahkeme kararlarında adalet olsun istiyor. Gelir dağılımlarında, eğitimde, sağlıkta bütün imkanlarda adalet olsun istiyor” ifadelerini kullandı. 

“BİR AİLENİN HER ÜYESİNİN PARMAĞINDA ON MARİFET VAR AMA BENİM MİLLETİMİN EVLATLARINDA SANKİ BİR ŞEY YOK”

“Devlet adaletli olma vasfını kaybederse, inanın geriye hiçbir şey kalmaz, kalanın adı devlet olmaz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Torpil ayrıca akraba ayrımcılığı, ne yazık ki bu iktidarın döneminde sıradanlaştı. 21. yüzyıl boyunca, ülkenin başarılı çocuklarına ne yazık ki sırtını döndü. Bu ülkenin başarılı çocuklarını mülakatlarda elediler. Bu ülkenin evlatlarını değil, bir avuç insanın eş, dost, akrabalarını kayırdılar. Alın teriyle kazanılan başarı zincirini kırdılar. Alın teri ayrıca başarı zinciri, bir memleketin adalete olan inancının en önemli simgesidir. Çünkü, anneler babalar der ki, ‘Benim evladım çalışırsa, benim devletim onu korur. Benim devletim, ona hak ettiği görevi verir. Benim devletim, onu en üst makama kadar taşır. Çünkü biz, Cumhuriyetin evlatlarıyız.’ Biz, Cumhuriyeti onun için kurduk. Yüz binlerce genç bunların dönemlerinde gözyaşları içinde, mülakatlarda ellenirken, tanıdıklar kolayca iş buldular. Bunun İstanbul’u, Ankara’sı, Gaziantep’i yok. Her yerde aynı. Gaziantep’te de var biliyorum. Hep torpillerle, işe alımlarla birçok kurum haber oldu. Gaziantep Üniversitesi de haber oldu. Bir bakıyorsun -isim vermeyeceğim- X üniversitesinin hocası aynı soyaddan, Y üniversitesinin dekanı ya da rektörü aynı soyaddan, aynı aileden. Tesadüf bu; 12-13 tane yönetici olsun. Allah aşkına, bir ailenin her üyesinin parmağında on marifet ama benim milletimin evlatlarında sanki bir şey yok. Öyle bir şey yok.”

“BU HAK YEME DÜZENİNİ BOZACAĞIZ”

“Bu hak yeme düzenini bozacağız” diyen İmamoğlu, “Türkiye ayrıcalıklı aileler, torpilli bir avuç insanın ülkesi olmaktan çıkacak, çıkacak. Şurada gördüğüm her annenin, o güzel annelerin, her babanın, o saygın babaların evlatları benim evladım gibi olacak. Onların hakkını yedirmeyeceğiz. Onların hukukunu yedirmeyeceğiz. Millet ittifakı, bu partizanca tutuma son verecek. Bizim bu ülkeye sözümüz var. Cumhuriyeti demokrasiyle, devleti de adaletle taçlandıracağız, adaletle. 14 Mayıs’ta, milletçe ilk adımı en güçlü şekilde atacağız. Gerisi gelecek. İlk adım; hak, hukuk, adalet. Onun mücadelesini vereceğiz. İşte dilimize işleyen bu talebin; hak, hukuk, adaletin temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu ülkenin en kapsamlı siyasi uzlaşmasını gerçekleştirmiş olacağız. Millet İttifakı’nı hep birlikte Meclis’e en güçlü şekilde taşıyacağız” şeklinde konuştu. 

 

“31 MART SEÇİMLERİNİ KAZANINCA, HER TÜRLÜ İFTİRAYI ATTILAR”

Türkiye’de her şeyin kolayca unutabildiğine göze çarpan İmamoğlu, “Bu ülkede ne yazık ki binlerce hukuksuzluk hikayesi var. Bu haksızlıklar, benim yaşamımda da var. Hapis cezaları verdiler bana. Her türlü engellemeyi yaptılar. Ailemle gittiğim yerleri MOBESE kameralarından takip ettiler. Devletin gücünü, hukuksuzca kullandılar. Hatta biraz gülün; elimi arkadan bağladım diye İçişleri Bakanlığı hakkımda soruşturma açtı. Ama bir şey var ki bu gülünecek bir olay değil. 31 Mart seçimlerini kazanınca, ardından her türlü iftirayı attılar. ‘Hırsızlık’ yaptılar dediler hatırlıyor musunuz? Hatırlıyor musunuz? ‘Teröristlerle çalıştılar’ dediler. ‘Çaldılar’ dediler. Bu millete, her gün sıkıştıkları anda ‘terörist’ diyor bunlar, terörist. Bu millete Millet İttifakı da ne diyor biliyor musunuz? ‘Benim 86 milyon insanım, yerli ayrıca milli, oy versin vermesin.’ Şimdi -tarzım değildir ama- benim güzel Gaziantepli hemşehrilerimle, fazla değil elli saniyelik bir film paylaşacağım. Dinleyelim ondan sonra üstüne konuşacağım” dedi. 

“15 MAYIS’TA TAYFUN KAHRAMAN’A DAÖZGÜRLÜK GELECEK ARKADAŞLARINA DA”

Sözünü ettiği iftiraları dile getiren hükümet yetkililerinin yer aldığı filmin ardından konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“Sevgili hemşerilerim, ‘terörist’ dediler. Bakın, biz çok kolay unutuyoruz. Bunları unutmayın, unutturmayın. ‘Terörist’ dediler. Peki ne oldu? Soruşturdular, bir kısım insanı mahkemeye verdiler. Bir kişi bile suçlu çıkmadı. Hani nerede terörist? Hani nerede hırsız? Hani, kim çaldı? Bir şey söyleyeyim mi? Doğru, çaldılar! Bu milletin emeğini çaldılar, emeğini. Devletin tepesindeki bu kişilerin iddiaları yalan çıktı. İnsanlar gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarıldı. Bir kişi bile ceza almadı. Masum insanların hayatlarıyla oynadılar. Bakın benim yol arkadaşım, bugün bir yılını doldurdu, tek derdi güzel şehircilik olan ayrıca bir parkın yok olmaması için mücadele eden Tayfun kardeşim ayrıca arkadaşları bir yıldır hapiste; Tayfun Kahraman. 15 Mayıs’ta ona da özgürlük gelecek arkadaşlarına da. Bu günahların ayrıca yalanların bedeli olarak da 23 Haziran’da milletten demokrasi tokadı yediler. ‘13 bin oy yetmez’ dedi. Millet onlara 806 bin oyluk, okkalı bir demokrasi tokadı vurdu. İşte 14 Mayıs’ta akıllanacaklar. Hukuksuzluğa uğrayan kim var ise, özgürlüğüne kavuşacak. Yeni ayrıca güzel bir ülkeye uyanacağız.”

“KAVGA YERİNE SEVGİ AYRICA MUHABBETLE DOLU YENİ BİR DÖNEME GİRECEĞİZ”

“Kavga yerine, sevgi ayrıca muhabbetle dolu yeni bir döneme gireceğiz” diyen İmamoğlu, “Devlet, artık her şeye ayrıca herkese adalet gözlüğüyle bakacak. Adamına göre adalet, adamına göre hukuk, adamına göre makam devri bitecek. İnsana ayrıca hukuka saygılı, merhametli, vicdanlı bir devletimiz olacak. Liyakatli, yetenekli, iş bilen, çözüm üreten bir hükümetimiz olacak. Tıkır çalışacağız. Ülkenin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Çok değil, iktidarda daha bir yılı bile doldurmadan, göreceksiniz AK Partiye inanmış, gönül vermiş, oyunu vermiş yurttaşlarımız bile bizim hakkımızı verecek. Onlar bile diyecek ki, ‘Evet, bizim partimiz icraat yapmıştı ama bu yeni hükümet, çok daha fazlasını, çok daha hızlı, çok daha doğru yapıyor diyecekler. AK Parti’ye inanmış o dostlarımız, hemşehrilerimiz, ‘Bunlar parti ayrımı yapmadan hizmet ediyor’ diyecekler. ‘Bunlar kimseyi dışlamıyor. Helal olsun bunlara’ diyecekler” şeklinde konuştu. İstanbul’da bunun örnekleriyle sokaklarda karşılaştığını vurgulayan İmamoğlu, “Bu benim en büyük mutluluğum biliyor musunuz? O dönemde bir iş birliği yapıldı. 2019’da çok önemli bir seçim kazanıldı. Millet İttifakı’nın en önemli başlangıç noktalarından birisi oldu. Sadece Millet İttifakı değil, demokrasiye inanan herkes bizi destekledi. Hele hele seçim iptal edildikten sonra büyük bir destek aldık. Ama inanınız ki, o ittifak sürecinde bana oy veren değil, oy vermeyenlerin memnuniyeti sokakta gördüğüm vakit çok mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı. 

“PATATES, SOĞAN DEDİRTTİLER YA MİLLETİMİZE, BUNLAR UTANSIN”

Konuşmasının bu noktasında sıcak hava sebebiyle ceketini çıkaran İmamoğlu, vatandaşlardan gelen, “Patates, soğan; güle güle Erdoğan” sloganına kayıtsız kalmadı. “Patates, soğan dedirttiler ya milletimize, bunlar utansın, utansın. Yatacak yeri yok” diyen İmamoğlu, “Ben İstanbul’da, Ankara’da Mansur Yavaş başkanımız ayrıca birçok yerde Mersin’de, Adana’da, Antalya’da aynı şeyleri yaşıyoruz. Çünkü bizim kavgayla, ayrıştırmayla işimiz yok. Bizim işimiz, icraatlarımızla insanların gönlüne girmek, gönlüne. Bizim derdimiz, herkesten hayır duası almak. Ankara ayrıca İstanbul Belediye Başkanları olarak, pek çok bakanlığın bütçesinden fazla bütçe yönetiyoruz. Metrolara, fabrikalara, çok büyük yatırımlara imza atıyoruz. Dört yıldır her gün, dakikalarca incelendik. Teftiş edildik. Bizlere mercekle bakıyorlar. Tek bir açığımızı bulamadılar. Bulamazlar, çünkü yok. Bizim olduğumuz yerde usulsüzlük olmaz. Bizim olduğumuz yerde yetim hakkı yenmez. Bizim olduğumuz yerde iş vardır, icraat vardır, hizmet vardır, çözüm vardır. İstanbul bunu gördü, Ankara bunu gördü. 14 Mayıs’tan sonra Gaziantep de bunu görecek. 15 Mayıs’tan itibaren çok çalışacağız” şeklinde konuştu. 

“BU ÜLKEYE ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİRİLME BİÇİMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

“Biz işledikçe ışıldayan ekibiz” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

“Ülke için, millet için, çalışmaktan sevinç duyan, çok geniş, çok güçlü bir kadro olduğumuzu bütün Türkiye ispat edeceğiz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyle ayrıca diğer bütün liderlerle, Ankara ayrıca İstanbul Belediye Başkanlarıyla sınırlı olmayacak bu kadro. Bu kadroda ekonomiyi, eğitimi, sağlığı, dış politikayı çok iyi bilen, dünya çapında birçok isim olacak. Bizim bu kadromuzda kim var biliyor musunuz? Milletin evlatları var. Gaziantep’in pırlanta gibi evlatları olacak bu kadrolarda. Sizler varsınız. Hep birlikte çalışacağız. İktidarın bugün yaşattığı o kötü ortamı, hızla istikrara ayrıca güven ortamına kazandıracağız, göreceksiniz. Herkes önünü görecek. Herkes hesabını kitabını yapabilecek. Türkiye, sağlıklı büyüme ayrıca sosyal kalkınma yoluna girecek. Tek tek şehirlerin özel sorunlarıyla ilgileneceğiz. Örneğin; Gaziantep’in yaşanan göç dalgası sebebiyle uğraşmak kaldığı sorunları çözeceğiz. Mülteci sorununu da biz çözeceğiz. Gaziantep’te de biz çözeceğiz, Kilis’te de Osmaniye’de de biz çözeceğiz. Göreceksiniz; bu ülkeye elini kolunu sallayarak girilme biçimini ortadan kaldıracağız. Öyle bir şey yok. Barış içerisinde bir Türkiye, barış ayrıca huzur içerisinde bir Ortadoğu’nun varlığı, o insanların da kendi vatanlarında mutlu olmasını sağlayacak, göreceksiniz.” 

“GAZİANTEP’İN AYRICA TÜRKİYE’NİN ÖNÜ ÇOK AÇIK”

Gaziantep ayrıca ilçelerinin de 6 Şubat depremlerinden etkilendiğini aktaran İmamoğlu, “İslahiye’yi ayrıca Nurdağı’nı da etkileyen büyük bir deprem sorunumuz oldu. Milletçe ayağa kalkacağız. Milletçe depremdeki yaraları saracağız, göreceksiniz. Depremi, insanları öldüren değil, sadece doğanın bir afeti olarak yaşayacağımız günlere kavuşacağız. Gaziantep’i de afetlere karşı güçlü hale getireceğiz. Deprem gerçeğini asla unutmayacağız, hafife almayacağız. Bir dakika içerisinde ne yazık ki sevdiklerimizi, evimizi, şehrimizi sahip olduklarımızı yitirmenin kader olmasını ortadan kaldıracağız. Bunu bilerek hareket edeceğiz. Depreme karşı çok büyük bir seferberlik başlatacağız. Afet riskini önceleyerek, kentsel dönüşümü güçlü bir şekilde harekete geçireceğiz. Dört yıldır İstanbul’da yaptığımız hangi hazırlık var ise, bunların her birini bütün Türkiye’ye yayacağız. Sosyal yardımlaşmayı, insanlara yardım etmeyi, devletin bir lütfu değil, sorumluluğu haline getireceğiz. Neyin, nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Milletine hizmet eden bir devlet olacak. Milletine gücünü gösteren değil, şefkatini ayrıca vicdanını gösteren devlet olacak. Gaziantep’i, Kilis’i ayrıca bütün Türkiye’yi bu seferberliğin içine katacağız. Hep birlikte başaracağız. Bu ülkede herkes hak ettiği yaşama kavuşacak. Gaziantep’in ayrıca Türkiye’nin önü çok açık. Sizler, yeter ki bizlere yetki verin. Siz, yeter ki vicdanınızın sesini dinleyin ayrıca bozulmuş düzeni değiştirin. Kilis’te de Gaziantep’te de kazanan Millet İttifakı olacak. Kazanan 86 milyon insanımız olacak. Kazanan 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex