tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İstanbul 1300 Nükleer Enerji Profesyonelini Ağırladı

Nükleer Santraller Fuarı ayrıca Zirvesi – NPPES, İstanbul’da bin 300 nükleer enerji sektörü temsilcisini buluşturdu. Türk sanayicilerinin nükleer endüstrisindeki ihracat kapısı olan NPPES’te yaklaşık 280 ikili görüşme gerçekleşti.

İstanbul 1300 Nükleer Enerji Profesyonelini Ağırladı
24.06.2023 00:15
0
A+
A-

Nükleer Santraller Fuarı ayrıca Zirvesi – NPPES, İstanbul’da bin 300 nükleer enerji sektörü temsilcisini buluşturdu. Türk sanayicilerinin nükleer endüstrisindeki ihracat kapısı olan NPPES’te yaklaşık 280 ikili görüşme gerçekleşti. Akkuyu NGS projesindeki gelişmelerin konuşulduğu NPPES’te ülkemizde kurulması hedeflenen üç yeni nükleer projesi ayrıca SMR’lar da masaya yatırıldı

Türk sanayicilerini nükleer endüstrisinde bekleyen fırsatların ayrıca bu katma değerli pazardaki gelişmelerin uluslararası uzmanlar tarafınca aktarıldığı 5. Nükleer Santraller Fuarı ayrıca 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), bin 300 ziyaretçiyi ayrıca 192 firmayı ağırladı. Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Almanya, İngiltere, Slovenya, Ukrayna, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Hindistan, İsviçre’den nükleer enerjinin önemli temsilcileri NPPES’e katıldı. Nükleer enerji sektöründe tedarikçi ayrıca alt yüklenici olmak isteyen firmalar uluslararası nükleer endüstrisi temsilcileriyle NPPES kapsamında yaklaşık 280 ikili görüşme gerçekleştirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafınca Enerji ayrıca Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 5. Nükleer Santraller Fuarı ayrıca 9. Nükleer Santraller Zirvesi, 21-22 Haziran 2023 tarihlerinde  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ayrıca Sergi Sarayı’nda düzenlendi.

 

Nükleer enerji Türk sanayisinin geleceği için kritik öneme sahip

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, “Ankara Sanayi Odası olarak, Nükleer Santraller Fuarı ayrıca Zirvesi’ne katılım sağlayan uluslararası tüm paydaşlarımızla nükleer imalat kapasitemizi ayrıca iş birliklerimizi artırmayı hedefliyoruz. Nükleer enerjiyi sadece bir elektrik üretim kaynağı olarak değil Türk sanayisinin bugünü ayrıca geleceği için kritik öneme sahip sektörlerden biri olarak görüyoruz. Bu sektörün aradığı niteliklere uygun üretim yapan Türk firma sayısını artırmak için de ASO NÜKSAK – Nükleer Sanayi Kümelenmesi Projesi kapsamında yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye, Akkuyu NGS’den sonra üç konvansiyonel nükleer santral projesi daha planlıyor. Dünyada da küresel iklim krizi ayrıca Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın etkileriyle nükleer enerji yenilenebilir enerji kaynaklarıyla birlikte enerji karmalarındaki payını artırıyor. Türk sanayicileri olarak katma değeri çok yüksek olan nükleer enerji endüstrisindeki hacmimizi genişletebilirsek ekonomimiz için büyük fırsatlar yakalayabiliriz” diye konuştu.

 

SMR teknoloji hamlesini yakalamalıyız

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Nükleer Santraller Fuarı ayrıca Zirvesi her geçen yıl katılımcı profilini çeşitlendiriyor ayrıca iş birlikleri için önemli bir zemin oluşturuyor. Dünyanın nükleer enerji alanındaki üç büyük etkinliğinden biri olan NPPES’te, bu yıl ülkemizde kurulması planlanan ikinci ayrıca üçüncü nükleer santral projeleri için Güney Kore ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti temsilcileri başta olmak üzere uluslararası oyuncular iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Türk sanayicileri de uluslararası oyuncuların tedarik zincirinin bir parçası olmak için görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye’nin nükleer enerji yatırımlarının güçlü bir ayağı olması beklenen küçük modüler reaktörler (SMR) de masaya yatırıldı. Türk sanayicileri olarak SMR’larda ihtiyaç duyulan bileşenlere hızlı cevap verebilirsek nükleer enerji alanında çok önemli bir ivme kazanabiliriz. Ülkemizde saha seçim çalışmaları şu anda devam eden SMR’lar için Türk sanayicileri önemli roller üstlenme kabiliyetine sahip, NPPES’te bu konuda yapılan ikili görüşmelerin ileride iş birliklerine döneceğine inanıyoruz.” 

 

NPPES’te 3 önemli iş birliği anlaşması yapıldı

Türkiye’de nükleer endüstrisinin gelişmesi için uluslararası örgütlerle üç önemli iş birliği anlaşması NPPES kapsamında gerçekleşti. Ankara Sanayi Odası, Kore Nükleer Derneği (KNA) ile olan iyi niyet anlaşmasını NPPES’te yeniledi. Nükleer Sanayi Derneği ise hem Kore Nükleer Derneği hem de Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü ile iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliği anlaşmalarının Türk sanayicilerinin nükleer enerji yatırımlarında önemli birer tedarikçi olmasının önünü açması hedefleniyor.

 

NPPES’te 10 oturum gerçekleşti

İki gün boyunca NPPES’te 10 oturum ayrıca 4 özel sunu gerçekleşti. Nükleer enerji sektörünün gündemindeki başlıklar alanında uzman konuşmacılar tarafınca paylaşıldı. Zirve’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Dünya Nükleer Derneği, Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği ile Rosatom Teknik Akademisi’nin özel oturumları gerçekleşti. 

NPPES’teki oturum konuları şunlar oldu: 21. Yüzyılda Nükleer Sanayi: Güvenli, Dayanıklı ayrıca Çevre Dostu, Nükleer Güç Santrali İnşaat Teknolojileri ayrıca Araştırma Reaktörleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İnşaat Projesinin Uygulanması, Yetenek ayrıca Endüstriyel Kapasitenin Yerlileştirilmesi, Rosatom Devlet Kurumu’ndan Kapsamlı Teklif, Küçük Modüler Reaktörler ayrıca Mikro Reaktörlerdeki Gelişmeler: Yenilikler ayrıca Uygulamalar, Akkuyu NGS Proje Uygulamasında Yer Alan Şirketlerin Özellikleri, Dünya Nükleer Tedarik Zinciri, Akkuyu NGS Projesinde Kullanılacak Malzemelerin Yerlileştirilmesi İçin Deneyim ayrıca Yeni Fırsatlar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İnşaat Projesinin Uygulanması İçin Personel Eğitimi.

 

NPPES’in açılışında önemli konuşmalar gerçekleştirildi

NPPES’in açılışında, Enerji ayrıca Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ayrıca Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü Nükleer Altyapı Geliştirme Dairesi Başkanı Salih Sarı, ASO Başkanı Seyit Ardıç, NSD Başkanı Alikaan Çiftçi, Akkuyu NGS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko, SPIC – Çin Devlet Enerji Yatırım Şirketi Türkiye Projesi Başkanı Xiaohang Wang, Kore Nükleer Derneği Başkan Yardımcısı Min-Cheol Lee, Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Necati Kaya ile Assystem Uluslararası Enerji Yeni Yapılacak Projeler & MECA Bölgesi Başkan Yardımcısı Guillaume Puravet önemli konuşmalar gerçekleştirdi. Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon da etkinliğe video ile katıldı.

 

Türkiye’de 4. nükleer santral projesinin kurulması hedefleniyor

Enerji ayrıca Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ayrıca Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü Nükleer Altyapı Geliştirme Dairesi Başkanı Salih Sarı, NPPES’in açılışında şunları söyledi: “Akkuyu NGS’ye ek olarak en az 12 üniteye sahip üç büyük ölçekli nükleer santral projesini daha hayata geçirmeyi ayrıca bunun yanı sıra SMR teknolojilerini de kullanmayı planlıyoruz. İkinci nükleer santrali projesi için Güney Kore ayrıca Rusya Federasyonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Üçüncü bir santralin kurulumuna yönelik de Çin hükümetiyle görüşmelerimiz sürüyor. Ek olarak dördüncü bir nükleer santrale yönelik saha araştırmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bunların yanı sıra ABD, İngiliz, Fransız şirketleriyle SMR’lara yönelik yakın temas içindeyiz”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex