tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022’de yine yurttaşın yanındaydı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krizin derinleştiği 2022’de sosyal yardımlarını arttırarak sürdürdü. İhtiyaç sahibi ailelere 74 milyon 246 bin lirayı geçen nakit yardımında bulunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022’de yine yurttaşın yanındaydı
09.01.2023 00:07
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krizin derinleştiği 2022’de sosyal yardımlarını arttırarak sürdürdü. İhtiyaç sahibi ailelere 74 milyon 246 bin lirayı geçen nakit yardımında bulunuldu. Destekler için süt üreticileri de olmak üzere kooperatiflerden 223 milyon liralık gıda malzemesi alındı. Herkesin mutfağında yangın olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu yıl olduğu gibi 2023’te de ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik şartların ağırlaştığı 2022’de sosyal yardımlarını arttırarak sürdürdü. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 2022’de 607 milyon liraya yakın toplam bütçesinin 74 milyon 246 lirasını nakdi yardımlara ayırdı. Aralık ayında ise ihtiyaç sahibi aileler ayrıca öğrenciler için Bereket Hareketi kampanyasını başlattı.

“Çok vahim bir tablo”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent yoksulluğunun geldiği noktanın korkucu boyutta olduğuna değinerek “İzmir’de bir anket çalışması yaptırdık. İzmir’in yüzde 66,9’u mevcut ekonomik durumunu düşündüğünde geleceğinden umutsuz. Yani mevcut ekonomik kriz sadece bugüne dair karamsarlık olarak kalmamış yarına dair umutsuzluğu da büyütmüş. İzmir’in yüzde 69,6’sı kendini düşük ayrıca orta altı düşük gelirli olarak tarif ediyor. I·zmirli vatandas¸larımızın yüzde 82,7’si geçen yıla göre mutfak harcamalarında zorlandığını, yüzde 40’ı çok zorlandığını ifade ediyor. Anket sonuçlarına göre yaklaşık 400 bin kişi sosyal yardım başvurusunda bulunmayı düşünüyor. Çok vahim bir yere doğru gidiyoruz. Yangın herkesin mutfağında. Ortada korkunç bir tablo var ayrıca bu, sosyal yardım larla giderilecek bir tablo değil. Büyük ölçekli sosyal politikalara, düzgün bir ekonomiye ihtiyaç var. Ama biz, bu tabloyu görmezden gelemeyiz, gelmiyoruz. O yüzden hemşehrilerimize destek oluyoruz, onlarla hayatın zorlandıkları her alanında dayanışma içindeyiz. Bu yıl olduğu gibi 2023’te de ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yemekten giysiye ihtiyaç sahipleri her konuda desteklendi
Bu yıl 221 binin üzerinde kişiye yaklaşık 1 milyon 500 bin kez yardım ulaştırıldı. İhtiyaç sahibi 92 binin üzerinde yurttaşa 74 milyon 246 bin lirayı geçen nakit yardımında bulunuldu. 80 bine yakın haneye 107 bin 925 gıda paketi, 3 bin 591 hijyen paketi dağıtıldı. 35 farklı üretici kooperatifinden 130 milyon liraya yakın ürün, 6 üretici kooperatifinden 93 milyon liranın üzerinde süt alınarak üreticiye destek olundu. 30 ilçede 113 bin 339 çocuğa her ay 8 litre olmak üzere toplam 7 milyon 200 bin litre süt ulaştırıldı.
İhtiyaç sahiplerine ve 3 milyon 673 bin kişilik sıcak yemek sunuldu. 11 Biz İzmir Dayanışma Noktası ayrıca mobil ikram araçları dâhil 14 mahallede günlük 10 bin kişilik sıcak yemek dağıtıldı. Ramazan ayında 558 bin kişilik iftar yemeği, Kurban Bayramı’nda 7 bin haneye kavurma ayrıca kemik suyu dağıtıldı. Giysi Otobüsü ayrıca Giysi Noktası ile 141 bin parça giysi desteği sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin yanında
Büyükşehir Belediyesi öğrencileri de unutmadı. 25 bin öğrenciye 5 milyon 125 bin lira tutarında kırtasiye kartı ulaştırıldı. Bu projeyle kırtasiye esnafına da destek olundu. İlk ayrıca ortaokul öğrencilerine 25 bin bot ayrıca mont dağıtımı başladı. Üniversite öğrencileri için 6 noktada çorba durakları ayrıca sıcak yemek noktaları oluşturuldu. 2021-2022 eğitim tarihinde 5 bin 547 öğrenciye 17 milyon 679 bin 200 lira eğitim desteği verildi. 2022-2023 eğitim yılı için ise 8 bin 165 öğrenciye 32 milyon 660 bin lira eğitim desteği sağlanacak.
Üniversitelerde okuyup ailesine kavuşmakta zorlanan 3 bin 296 öğrenciye dönüş bileti almaları için 1 milyon 153 bin 600 liralık nakdi destek verildi. Ve İzmir’de üniversite eğitimi gören öğrencilerin evlerini taşımaları için nakliye hizmeti başlatıldı. Yine üniversite öğrencileri için Bornova ayrıca Çiğli çamaşırhaneleri kuruldu.

İzmir’de Bereket Hareketi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayında giderek ağırlaşan ekonomik krizin etkilediği ihtiyaç sahibi aileler ayrıca öğrenciler için Bereket Hareketi kampanyasını başlattı. Dünyanın her yerinden katılıma açık kampanyaya yurttaşlar da bizizmir.com ayrıca berekethareketi.izmir.bel.tr üzerinden destek olabiliyor.

“Gelin bereketi paylaşarak çoğaltalım” sloganıyla yürütülen kampanyayla temel ihtiyaçlar kapsamında gıda paketi, hijyen paketi, yakacak yardımı, ilk ayrıca orta öğretim öğrencilerine kırtasiye seti, bot, mont yardımı, üniversite öğrencileri için ise barınma ayrıca maddi destek sağlanıyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu