tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Rektör Budak, Erişilebilir bir kampüs konsepti hayata geçirdik

Türkiye lideri Engelsiz Ege bayrak ayrıca sertifikalarına kavuştu Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından, yükseköğretim kurumlarındaki engelli …

Rektör Budak, Erişilebilir bir kampüs konsepti hayata geçirdik
25.08.2022 10:36
0
A+
A-

Türkiye lideri Engelsiz Ege bayrak ayrıca sertifikalarına kavuştu

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından, yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ayrıca sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri özelinde farkındalık yaratmak ayrıca iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği “Engelsiz Üniversite Ödülleri”de Engelsiz Program Nişanı kategorisinde 8 nişan ile Türkiye birincisi olarak damga vuran Ege Üniversitesi, bayrak ayrıca sertifikalarına kavuştu.

Engelsiz Ege Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, “Engelsiz Program Nişanı” kategorisindeki 1’incilik ödülü Turuncu Bayrakları ayrıca sertifikaları, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a makamında takdim etti. Prof. Dr. Budak, “Yükseköğretim Kurulu tarafınca düzenlenen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerinde ‘Engelsiz Program Nişanı’ kategorisindeki 1’incilik ödülü Turuncu Bayraklarımız ayrıca sertifikalarımız elimize ulaştı. Toplum yararına gerçekleştirilen projeleri uygulamaya ayrıca desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ege Üniversitesinin 8 nişan ile Türkiye birincisi olmasının önemine değinen Rektör Budak, “YÖK tarafınca düzenlenen Engelsiz Üniversite ödüllerinde, ‘Engelsiz Program Nişanı’ kategorisinde Türkiye birincisi olduk. Ödülümüzü YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden aldık. Engelsiz Üniversite ödülleri kapsamında 12 üniversiteye toplam 43 program nişanı verildi. Üniversitemiz 8 nişan alarak bu alanda birinci oldu. Ve ‘Engelsiz Üniversite Bayrakları’ kategorisinde dört bayrak kazandık. Üniversitemizde engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel ayrıca sportif faaliyetlere katılımını önceleyen engelsiz bir ekosistem oluşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Binalarımızı, kampüsümüzü daha erişilebilir kılmak için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Engelsiz Üniversite özelinde büyük bir hassasiyet ayrıca özveriyle emek harcayan öğrencilerimiz ile akademik ayrıca idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“EBA uygulamasını Türkiye’de uygulayan ilk üniversiteyiz”

Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak göreayrıca geldiği ilk günden itibaren, engelli öğrencilerimizin kampüsümüzde akranları ile eşit erişilebilirlikte hizmet alması için her türlü desteği sunuyor. Öğretim elemanlarımızın destekleri ile Ege Üniversitesi engelli öğrencilerimize yönelik yenilikçi uygulamaları ile öncü olmaya devam ediyor. EYBİS ile görme engelli bireylerin kampüs yaşamına akıllı cep telefonu aracılığıyla kolayca adapte olmaları, yerleşimler hakkında bilgilendirme sahibi olabilmeleri, başkasına ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmaları ayrıca kendi rotalarını tanımlayabilmelerini sağlıyor. Üniversitemizin tüm web sayfalarına hem bilgisayar hem de cep telefonları ile ulaşılabilen sesli yönlendirme sistemi olan Engelsiz Bilgi Asistanı (EBA) bulunuyor. EBA uygulamasını Türkiye’de uygulayan ilk üniversiteyiz. Ve tüm web sayfalarımızda uluslararası standartlarda erişilebilirlik logosu üzerine tıklayınca aktif olan herkes için web sitelerine erişilebilirlik sağladık. Üniversitemize kayıt olan öğrencilerimiz Engelsiz Ege Birimi Koordinatörlüğü’ne başvurduklarında eğitime eşit erişimleri için özel eğitim alanında uzman öğretim elemanları tarafınca ‘Uyarlama Mektubu’ hazırlanıyor ayrıca uyarlama mektubunda yer alan öğrencinin engeline özel düzenlemeler için Engelsiz Ege Birimi Koordinatörlüğü öğrencilerimizin eğitim aldığı birimlerle ile koordineli bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki dönemde de Engelsiz bir kampüs olma yolunda çalışmalarımıza Rektörümüzün destekleri ile hızla devam edeceğiz” dedi.

8 Bölümü “Engelsiz Program” nişanı, 4 birim turuncu bayrak aldı

Görme engellilere yönelik düzenlemeleriyle; Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü, Eğitim Fakültesi Rehberlik ayrıca Psikolojik Danışmanlık Bölümü, işitme engellilere yönelik düzenlemeleriyle Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü; bedensel engellilere yönelik düzenlemeleriyle İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ayrıca Tanıtım Bölümü; Otizm Spektrum Bozukluğu için yaptığı düzenlemelerle Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü; zihin engellilere yönelik düzenlemeleriyle Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü “Engelsiz Program Nişanı” aldılar.Spor Bilimler Fakültesi, Fen Bilimleri Fakültesi E Blok, Merkez Kütüphanesi Binası ile Hemşirelik Fakültesi ise “Engelsiz Üniversite Bayrakları” mekanda erişilebirlik kategorisinde turuncu bayrak kazanan birimler oldu. Ve Fen Fakültesi A Blok, Fen Fakültesi D Blok, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi “Mekanda Erişilebirlik Turuncu Bayrak Ödül”e aday olmaya hak kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex