tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Samsun Keşif Kampüsü ve Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü için Proje Sınavı 19 Mart’ta Yapılacak

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafınca hayata geçirilen ayrıca bir çocuk üniversitesi niteliğinde olan Keşif Kampüsünün “Samsun Kampüsleri” için proje sınavı 19 Mart’ta yapılacak.

Samsun Keşif Kampüsü ve Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü için Proje Sınavı 19 Mart’ta Yapılacak
15.03.2023 14:09
0
A+
A-

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafınca hayata geçirilen ayrıca bir çocuk üniversitesi niteliğinde olan Keşif Kampüsünün “Samsun Kampüsleri” için proje sınavı 19 Mart’ta yapılacak. Samsun’da TEKNOFEST Kalıcı İzler kapsamında kurulan “Samsun Keşif Kampüsü” ile “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsüne” kabul için gerçekleştirilecek proje sınavına, e-sınavda başarılı olan 1176 öğrenci katılacak. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Canik Belediyesi, T3 Vakfı, Samsun Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ayrıca Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Keşif Kampüsünde bilim ayrıca teknolojiyi harmanlayan, tematik atölyelerde çeşitli bilim alanlarında sorgulama ayrıca keşfetmeye dayalı eğitimler verilecek.  Bunlara ek olarak, çeşitli sanat ayrıca kişisel gelişim eğitimleriyle öğrencilerin sosyal ayrıca duygusal alanlardaki gelişimini destekleyici atölye çalışmaları yapılacak. Keşif Kampüsünde tamamen ücretsiz olarak verilen bu eğitim iki yıl sürecek.

Keşif Kampüsüne kabul için iki aşamalı sınav yapılıyor

Öğrenciler Keşif Kampüsüne girebilmek için iki aşamalı bir sınavdan geçiyor. Seçim sürecinin ilk aşamasında sınav merkezlerinde bilgisayar ile elektronik ortamda sınava giriyor. Başarılı olan öğrenciler proje sınavına girmeye hak kazanıyor. E-sınavda başarılı olan öğrencilerin belirlenen konu kapsamında bir proje geliştirmesinin beklendiği ayrıca proje sonucuna göre Keşif Kampüsüne kabul edildiği “Proje Sınavı” sürecin ikinci aşamasını oluşturuyor. 

2 yıl boyunca 384 saatlik ücretsiz eğitim

Samsun’da ikamet eden, 4. ayrıca 5. sınıf öğrencilerinin dahil olduğu, seçim sürecinin ilk aşaması olan e-sınav 2 Şubat-8 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Sınava toplamda 2928 öğrenci başvuruda bulundu. 13 Mart’ta sınava katılım sağlayan 1905 öğrencinin sınav sonuçları açıklandı ayrıca ikinci aşama olan proje sınavına 1176 öğrenci girmeye hak kazandı. 19 Mart 2023 Pazar günü sabah 09.00 ayrıca öğleden sonra 14.30 olmak üzere iki seans şeklinde gerçekleştirilecek olan proje sınavı 2 saat sürecek. 2 saatte öğrencilerin sınavlarını tamamlamaları gerekecek. 2 saatten sonra ise öğrenciler jüriler tarafınca değerlendirilme aşamasına dahil olacak. Proje Sınavını da başarıyla tamamlayan öğrenciler 2 yıl boyunca 384 saatlik eğitim almaya hak kazanacak. Samsun Keşif Kampüsü ayrıca Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü için proje sınavı Samsun İlkadım’da bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu