tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram, Selçuklu ayrıca Karatay belediyeleri tarafınca geleneksel olarak düzenlenen iftar programında şehit aileleri, gaziler ayrıca gazi yakınları bir araya geldi.

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu
05.04.2023 14:55
0
A+
A-

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram, Selçuklu ayrıca Karatay belediyeleri tarafınca geleneksel olarak düzenlenen iftar programında şehit aileleri, gaziler ayrıca gazi yakınları bir araya geldi.

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ayrıca Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık katıldı.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ayrıca Karatay Belediyelerinin düzenlediği iftar programında şehit aileleri, gaziler ayrıca gazi yakınları bir araya geldi.

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ayrıca Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, şehit ailelerine ayrıca gazilere vermiş olduğu değerden dolayı bütün devlet yetkililerine teşekkür etti.

Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, “Siz değerli ailelerin muhakkak acıları büyük. Rabbim sabır versin. Ama şuna da inanıyorum ki Rabbimin huzuruna giderken sizler karşılanacak ayrıca hesabı kolay verilecek kişilersiniz” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bizler, şehitlerimizin yerini dolduramasak da sizlerin halini hatırını sorarak, evlerinize gelerek, bazen böyle özel günlerde bir araya gelerek evlatlık yapmaya çalışıyoruz. O yüzden bugün burada sizinle beraber bu mübarek günde iftarımızı açmış olmaktan çok memnunum” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu yılki iftarın daha hüzünlü ayrıca buruk geçtiğini belirterek, “Çünkü asrın felaketini yaşadık. Orada hükmen şehit 50 binin üzerinde kardeşimiz var. Onların acısı yüreklerimizi dağladı. Rabbim bu acıları ülkemize, milletimize bir daha yaşatmasın. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.

“HİZMET ETMEKTEN EN ÇOK ONUR DUYDUĞUMUZ SİZLERSİNİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bizim için en kıymetli günlerden birisi sizlerle olduğumuz vakitler. Sizler, bizlerin ailesisiniz. Bizler de sizlerin evlatlarıyız. Bu şehre hizmet ediyoruz. Hizmet etmekten en çok onur duyduğumuz, gurur duyduğumuz, en çok zaman geçirmekten memnun olduğumuz kesim, şu anda bu salonda. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” cümlelerini kullandı.

“DEPREMİN ACILARINI SARMAKLA UĞRAŞIYORUZ”

Bir taraftan da buruk bir Ramazan geçirildiğine göze çarpan Başkan Altay, “Çünkü depremin acılarını sarmakla uğraşıyoruz. İnşallah Cuma günü Konya Büyükşehir Belediyemiz, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Borsamız, Karatay, Meram, Selçuklu belediyelerimizle yaptığımız ilk konteyner kentin teslimiyle ilgili bir tören var. Arkasından bir iftar programımız olacak. Devletimiz büyük ayrıca güçlü. İnşallah bu yaraları da hep birlikte saracağız. Sizlerden ricamız; hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem bize bol bol dua etmeniz.”

“ONLAR SÖZÜ CANLARIYLA SÖYLEDİLER”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Şehitlerimizle ilgili ne söylesek gerçekten ifade edemeyiz. Çünkü onlar sözü canlarıyla söylediler. Şehitlerimiz ayrıca gazilerimiz, en kıymetli şeyi feda etti. Bin yıldır bu coğrafyadayız. Doğudan Moğollar, batıdan Haçlılar. Dün de böyleydi, 100 yıl önce de böyleydi. Bugün de bu emperyalistlerin ülkemiz üzerinde emelleri var. Allah’ın izniyle milletimizle bir ayrıca beraber olduktan sonra şehitlerimizin hukukunu, gazilerimizin hukukunu burada koruduktan sonra kimse bizim sırtımızı yere getiremez” diye konuştu.

“ŞEHİT YAKINI OLMAK AYRI BİR ZENGİNLİK”

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Sizin maneviyatınızdan, feyzinizden istifade etmek için hep beraber buradayız. ‘Allah bizim bu şuurumuzu daim etsin’ diye dua ediyorum. Memleketin birliği, bütünlüğü için feda-i can etmiş, şehidimizin annesi olmak, babası olmak, evladı olmak ayrı hususiyet, ayrı bir zenginlik, ayrı bir güzellik. Allah şehitlerimizin şefaatine nail eylesin. Bizi de onlardan istifade edenlerden etsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu